Het leggen van vloertegels, hoe ga je te werk?

witte tegels kopen

Ben je eindelijk toe aan een nieuwe badkamer of aan een nieuwe tegelvloer in de woonkamer? Weet je niet meteen waar te beginnen en zou je eigenlijk liever nog een aantal maanden wachten zodat je het geld nog even in je zak zou kunnen houden? Heb je er wel eens bij nagedacht dat je de tegels ook zelf zou kunnen leggen? Wij van vloertegels den haag geven je hieronder de beste tips voor het zelf leggen van je vloertegels. 

Heb je alle benodigdheden al bij elkaar weten te verzamelen? Hoe ga je dan te werk?

  • Begin allereerst met het schoon,- en vetvrij maken van de vloer waarop je te werk zult gaan. Behandel de ondergrond hierna alvast met een primer.
  • Leg alvast een aantal tegels naast elkaar, zodat je van te voren alvast de breedte van de voegen zou kunnen bepalen. Hiervoor zou je de platte kant van een duimstok kunnen gebruiken als tussenruimte. Teken alvast, voor de lengte van een halve meter tot een meter, de vooraf bepaalde ruimte over op een lat. 
  • Meng hierna de mortel. Let hierbij wel even op de specificaties op de verpakking en breng de lijm aan op de vloer waar de eerste rij tegels zal worden gelegd. Gebruik de lijmkam om de lijm gelijkmatig te verdelen.
  • Leg de verdeellat op het onderste punt waarvan de tegels geplaatst zouden kunnen worden. Leg de eerste en laatste 2 tegels alvast in de mortel, tegen de verdeellat aan en druk deze goed vast. Span een tegelelastiek en leg de tussenliggende missende tegels aan de draad. 
  • Verspreid de rest van de lijm gelijkmatig over de vloer. Verwijder het overtollige lijm bij de tegels met de troffel. Plaats vervolgens op dezelfde manier opnieuw de eerste en laatste tegels. Span opnieuw het elastiek en leg de tussenliggende tegels op zijn plaats. Ga vervolgens door op deze manier tot de vloer af is. Verwijder eventueel overtollig lijm uit de voegen op het einde met een voegspijker. 

Wil je meer van onze tips lezen? Houdt dan onze volgende blog over het zetten van wandtegels den haag in de gaten.