Waarom een houten vloer?

Tijdens het kiezen van een vloer zijn er veel opties waaruit je kan kiezen. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat mensen kiezen voor een PVC vloer. PVC vloeren zijn in veel opzichten hele handige, makkelijk te onderhouden vloeren. Toch blijft een mooie houten vloer mijn favoriet en in dit artikel zal ik jullie uitleggen waarom.

De extra beleving

Een houten vloer heeft een bepaalde uitstraling die de andere vloeren niet hebben. Hierdoor geeft het een extra beleving in de woning. Er zijn verschillende soorten houten vloeren, dus in elke stijl kan de houten vloer worden gebruikt.

Onderhoud

Veel mensen denken dat houten vloeren moeilijk te onderhouden zijn, maar dit valt reuze mee! Houten vloeren kunnen inderdaad niet tegen vocht, dus je moet wel zorgen dat de vloer niet te nat wordt en er geen drank op wordt gegooid, maar voor de rest is alles prima te onderhouden. De houten vloeren kunnen meerdere malen worden geschuurd, om de krassen en deuken weg te werken, zo blijft de vloer een lange tijd erg mooi.

Vloerverwarming

Persoonlijk heb ik een hekel aan koude voeten. In de wintermaanden voelen tegels of betonnen vloeren erg koud aan. De meeste houten vloeren zijn gelukkig goed te combineren met vloerverwarming. Dit zorgt voor extra wooncomfort in huis. Wat veel mensen niet weten is dat vloerverwarming energiebesparend is.

Heb jij ook interesse om een mooie houten vloer in jouw woning te leggen? Neem voor de verschillende mogelijkheden een kijkje bij Martijn de Wit vloeren, de vloeren specialist in Nederland!