Een ruimtelijke uitstraling met wit laminaat

Een vloer kan je ruimte maken of breken. Zo simpel is het. Of dit nou in je huis is, of in je kantoor, een vloer bepaalt heel veel. Niet alleen een eerste indruk van de ruimte, maar elke keer weer als je de ruimte binnenstapt. Misschien denk je er nu pas over na, maar zeker de kleur van je vloer heeft ontzettend veel invloed. Er zijn zoveel kleuren verkrijgbaar, van ‘gewone’ houttinten tot zwart, wit, beton en noem maar op. Een donkere vloer maakt je ruimte echter optisch kleiner, terwijl wit laminaat een ruimtelijke uitstraling geeft.

Talloze kleuren
Laminaat is een vloer die in talloze kleuren verkrijgbaar is. Het is makkelijk schoon te houden en kan in elk huis of elke ruimte worden gelegd. Er zijn inmiddels zelfs laminaatvloeren die waterbestendig zijn, dus echt aan elke ruimte is gedacht. Naast dat de vloer praktisch is, is er inmiddels zoveel keus in laminaat dat er altijd een vloer voor jou bij zit. Hou hierbij dus zeker in je achterhoofd wat kleur met je ruimte doet. Wit laminaat geeft je de ruimtelijke uitstraling die je wilt. Het vergroot optisch het interieur, zeker ook in combinatie met witte plafonds en lichte kleuren op de muur. Het is dus niet alleen ideaal in grote huizen, maar ook juist als je wat kleiner behuisd bent. Je zult versteld staan hoe groot ook een kleine ruimte kan lijken door er wit laminaat neer te leggen. Je stapt binnen in een oase van rust, wat zelfs de kleinste ruimte nog een ruimtelijke uitstraling kan geven.

Ruimtelijke uitstraling
Wit laminaat geeft naast een ruimtelijke uitstraling, ook een letterlijk lichte frisse uitstraling. Het vangt het licht wat door de ramen naar binnen valt en weerkaatst dit weer, waardoor het licht, fris én ruimtelijk blijft in huis. Daarnaast is wit laminaat makkelijk te combineren met andere kleuren. Ben je toch bang voor bijvoorbeeld een iets te steriele uitstraling, kan je het combineren met een warme kleurtint op de muur.

Strak en ruimtelijk
Met een witte laminaatvloer heb je een mooie strakke ruimtelijke basis, waarna de rest van de ruimte naar smaak kan worden ingericht. Er wordt vaak gedacht dat wit laminaat alleen kan worden gebruikt in een modern interieur, maar zeker ook andere stijlen kunnen worden gecombineerd met wit laminaat. Ook dit maakt het tot een hele fijne keuze bij je zoektocht naar een goede vloer. Ruimte, licht, én een goede simpele basis maakt wit laminaat tot een topper voor elk huis of kantoor.

Bron: 123vrijwonen