Wil je op vakantie naar het Gardameer? Op deze manieren kun je er komen

Gardameer

Van het populaire vakantieland Italië is het Gardameer al sinds jaar en dag een van de meest geliefde toeristische bestemmingen. De vele plaatsjes aan dit prachtige meer dat wordt omgeven door een fraai heuvelachtig landschap; het is simpelweg onweerstaanbaar voor de talrijke toeristen, waarvan velen ook nog eens jaarlijks terugkeren. Wil jij dit jaar ook het Gardameer bezoeken? Dan is het goed om alvast op de hoogte te zijn van hoe je ernaartoe kunt reizen. We vertellen het je in de volgende alinea’s.

Gardameer

Auto

De meeste toeristen bereiken het Gardameer met de auto. Dit valt natuurlijk niet los te zien van het feit deze mensen van plan zijn hun vakantie op een camping door te brengen. Het kampeerleven gaat nu eenmaal goed samen met reizen per auto. Vanuit Nederland is dat trouwens ook gewoon prima te doen. Naar schatting doe je er zo’n tien à twaalf uur over, afhankelijk van waar in Nederland je woont. 

Trein

De meest milieuvriendelijke manier van reizen naar het Gardameer is ongetwijfeld per trein. Veel mensen denken bij voorbaat al niet aan reizen met de trein, omdat ze vrezen dat dat te lang duurt. Welnu, als je vanuit Nederland naar het Gardameer reist valt dat wel mee. Je kunt deze reis, die je onder meer langs Parijs en Milaan leidt, in gemiddeld zestien uur voltooien. Je komt dan aan in Peschiera.

Vliegtuig

Met het vliegtuig is het uiteraard ook mogelijk om naar het populaire Noord-Italiaanse meer af te reizen. Boek daarvoor een vlucht naar Verona of naar Bergamo. Vanuit beide vliegvelden is het dan nog maar een half uurtje rijden. Met de bus en trein zijn er ook reismogelijkheden vanuit deze steden.