Duurzaamheid: waarom zo belangrijk?

Tegenwoordig worden mensen steeds meer bewust van het milieu en wordt er steeds meer gezocht naar duurzame opties en zo ook op boerderijen. Energie vanzelf is een bedrijf, die je kan helpen om ook milieubewuster te worden. Er zijn heel wat manieren te bedenken om beter om te gaan met het milieu en de wereld een handje te helpen. Dit is te doen door bijvoorbeeld meer te gaan recyclen, dus het afval scheiden, minder plastic te gebruiken, minder CO2 uit te stoten en noem maar op. Er zijn dus heel wat manieren te bedenken. Maar om milieubewuster om te gaan op een boerderij, zijn er twee opties, die veel impact hebben. Dit zijn, het laten plaatsen van zonnepanelen en gebruik maken van de wind. Oftewel meer gebruik maken van de natuur.

Zonnepanelen

Zonnepanelen op de boerderij  is een enorm goede keuze, omdat de schuren van de boerderij heel erg geschikt zijn, om zonnepanelen op te laten plaatsen. Dit komt, omdat de schuren daken hebben met een groot oppervlak. Hier kunnen enorm veel zonnepanelen geplaatst worden. Dit is niet alleen een enorm voordeel voor de boer, maar ook voor de omgeving er omheen. De panelen leveren dan een enorme hoeveelheid aan stroom, wat de boer niet zelf allemaal verbruikt. De overige stroom, kan worden gegeven aan het net. De boer verdient hier geld mee en mogelijk ook winst. Als boer zijnde is dit dus niet alleen een hele duurzame manier van werken, maar ook een goede investering.  

Windturbines

Naast het feit, dat boeren veel baat hebben bij het laten plaatsen van zonnepanelen, door de ruimte en het vele daglicht, dat het opvangt, is er ook nog veel wind op het land. Boeren die windturbines laten plaatsen, hebben hier veel profijt van. Daarnaast hebben ze er ook de ruimte voor, wat er voor zorgt dat buren en inwoners niet zullen klagen over het lawaai. Uiteindelijk is het gebruik maken van de wind en de zon een van de duurzaamste manieren om te werk te gaan voor boeren. Op die manier leveren ook de boeren hun bijdrage aan het milieu.