Veiligheid en kinderen

Zijn jullie in verwachting of hebben jullie jonge kinderen, dan weet je hoe moeilijk het is om een huis zo in te richten dat het veilig is voor kinderen. Zeker als aanstaande ouder zie je overal een gevaar in en weet je niet meer wanneer je op moet houden met het verbouwen van je huis. Hieronder geven we tips voor een veilig huis met kinderen.

Voorkom alvast de meest voorkomende problemen. Kinderen zijn vaak nog wiebelig op hun benen waardoor ze snel vallen. Zeker als ze in de periode zitten dat ze net beginnen met lopen zullen ze vaak vallen. Dit betekent op alle scherpe hoeken, hoekbeschermers en op de tafelhoeken ook beschermers. Daarnaast stopcontactbeschermers en vergrendeling voor alle laadjes en je bent al goed op weg!

Hang daarnaast aan alle jassen een sleutelhanger met je contact info. Laat een groot aantal sleutelhangers bedrukken zodat je een ruime voorraad hebt. Mocht je kind wegrennen dan kunnen mensen je altijd snel bereiken.

Veranker kasten die losstaan zodat kinderen met eraan hangen niet om kunnen trekken. Leg anti-slip matten neer in gangen waar vaak gerent wordt. Hierdoor voorkom je veel stressmomenten en angst in en buiten het huis.

Ouders zijn vaak heel bang dat hun kinderen ziek worden. Het gevolg hiervan is dat ze doorschieten in het ontsmetten van alle producten om een kind heen. Het immuunsysteem van kinderen ontwikkelt zich juist door in aanraking te komen met bacteriën. Het lichaam leert op deze manier om antistoffen aan te maken tegen bacterieel waar we dagelijks mee in aanraking komen. Zeker als een kind gevaccineerd is dan kan spelen in een speeltuin geen kwaad.

Wil je gepersonaliseerde artikelen bedrukken voor je kind of met de gegevens van je kind erop, kijk dan eens in de webshop van Maxilia.