Rietdekkersbedrijf: voor aanleg en voor onderhoud

Wil jij een rieten dek op jouw woning of heb jij al een rieten dak dat aan vervanging of onderhoud toe is? Doe dan vooral een beroep op een rietdekkersbedrijf. Werken met rieten daken is een specialiteit, iets dat je niet zelf zomaar even kunt doen. Denk je aan een rieten dak, dan is het dus zeer verstandig om snel zaken te gaan doen met een rietdekkersbedrijf. 

Het rietdekkersbedrijf kom je echt overal tegen

De specialisten van een rietdekkersbedrijf bedekken daken met riet. Aldus kun je hun werkzaamheden op de simpelste manier uitleggen. Rieten daken zie je overal, het rietdekkersbedrijf kom je dus overal tegen. Ze leggen nieuwe daken – vaak een lust voor het oog- maar de professionals van het rietdekkersbedrijf zijn ook al gespecialiseerd in het renoveren van bestaande daken van woningen, boerderijen en natuurlijk ook bedrijfsgebouwen. De mensen van het rietdekkersbedrijf tref je gewoon overal. 

Ligt er al riet of wordt er voor het eerst riet gelegd?

Werk je bij een rietdekkersbedrijf, dan kun je dus te maken krijgen met woningen waarop al riet ligt. Aan de andere kant kun je ook aan de slag moeten met een dak waarop voor het eerst riet wordt gelegd. Dit zijn verschillende werkzaamheden, maar ook werkzaamheden met bepaalde overeenkomsten. Wanneer er werkzaamheden aan het rieten dak uitgevoerd moeten worden of wanneer en nieuw riet gelegd moet worden, het is bij een rietdekkersbedrijf altijd zo dat er veel voorbereidingswerkzaamheden bij komen kijken. In dat kader kun je denken aan bijvoorbeeld het opbouwen van steigers, het grondig inspecteren van het dak en natuurlijk het verzamelen van alle materialen die noodzakelijk zijn. 

Schakel de specialisten ook in voor onderhoud

De specialisten kunnen namelijk al snel zien hoe het riet nog ligt en kunnen desgewenst delen van het rieten dak vervangen als dit noodzakelijk is. Door vroegtijdige signalering, voorkom je bovendien financiële tegenvallers. Verstandig dus om extra aandacht te besteden aan het onderhouden van het rieten dak. Ben jij ook gevallen voor de charme van een rieten dak? Schakel dan altijd professionals in. Kies voor kwaliteit en je hebt jarenlang plezier van jouw rieten dak!

Voorbereiden en het uitvoeren van sloopwerkzaamheden

Wanneer er voor het eerst riet op een dak van een woning gelegd wordt, dan dienen er in de meeste gevallen ook altijd eerst sloopwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Zijn de sloopwerkzaamheden achter de rug, dan kan niet meteen riet gelegd worden. Er zal altijd eerst een onderconstructie aangebracht moeten worden. Pas als dat ook achter de rug is, pas dan kan echt riet op het dak gelegd worden. 

Laat je riet leggen door een rietdekkersbedrijf, dan doe je er verstandig aan om ook meteen een onderhoudscontract af te sluiten met het bedrijf. Wil jij jouw rieten dak graag steeds in goede conditie houden, dan is het verstandig om voor onderhoud te kiezen. Alleen zo houd jij het zo fraaie rieten dak ook echt altijd in perfecte conditie. En dat is toch wat je wilt als je gekozen hebt voor een fraai rieten dak?