Tips and tricks tijdens het aanschaffen van raamdecoratie

Ben jij iemand die net een nieuw huis heeft gekocht of ben je iemand die toe is aan een nieuwe inrichting? Dan is het bepalen van de raamdecoratie een belangrijke factor in jouw stap naar jouw droom inrichting. Het is alleen niet makkelijk om de juiste raamdecoratie te kiezen. De variatie aan raamdecoratie is namelijk oneindig in maat, vorm en kleur. We vertellen in deze blog waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van je raamdecoratie (Bron: 123Jaloezie).

Functie

Voor je begint met het kiezen van de kleur en vorm van je raamdecoratie moet je eerst weten waar de raamdecoratie voor moet dienen. Raamdecoratie kan namelijk verschillende doeleinden hebben. Het is er namelijk voor veel lichtinval, zodat je kamer goed verlicht is of juist voor verduistering, wanneer je even die spannende film overdag in het duister wilt kijken. Bedenk dus goed wat voor jouw van toepassing is tijdens het uitzoeken van je raamdecoratie.

De locatie

Het is tevens belangrijk om rekening te houden met waar de raamdecoratie geplaatst moet worden. Dat komt doordat niet alle raamdecoratie geschikt is. Het is bijvoorbeeld af te raden om raamdecoratie met textiel materiaal niet te plaatsen in een badkamer. Textiel houdt vocht namelijk vast en in een badkamer is het vaak vochtig, een badkamer die vaak vochtig is kan sneller gaan schimmelen. De raamdecoratie in een slaapkamer heeft weer een hele andere functie, hiervoor is het belangrijk om het licht goed af te weren, waardoor het belangrijk is om raamdecoratie te nemen dat van verduisterend materiaal is gemaakt.

Wat moet je verder nog weten?

Om inspiratie op te doen kan je altijd langs een showroom gaan. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat je precies wilt in je huis en kan je een goede beoordeling maken over de variaties in raamdecoraties. De meest populaire raamdecoratie die gebruikt wordt zijn Jaloezieen op maat, omdat deze bij elke kamer in het huis passen!