Maak het jezelf gemakkelijker

De techniek zorgt ervoor dat we ons dingen steeds gemakkelijker kunnen maken. Zo kun je al denken aan smartphones en laptops die veel meer kunnen. Maar ook het slimmer maken van je huis behoort tot technische innovaties die het je gemakkelijker kunnen maken. Zo kopen steeds meer mensen smartproducten voor in huis. Hiermee kun je allerlei dingen op afstand aansturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, de rolluiken of de verlichting in huis. Je kunt niet alleen aansturen vanaf je telefoon. Je kunt ook tijdsinstellingen in de apps zetten. Maar wat kun je hier dan mee? Nou je kunt bijvoorbeeld instellen dat op een bepaald tijdstip de verlichting aangaat. Meer info vind je op De website van Somfy

Tijdsinstellingen van de gordijnen

Wordt jij nog steeds wakker van de wekker? Dan kun je waarschijnlijk bevestigen dat dat niet altijd even plezierig wakker worden is. Soms voel je je heel moe als je opstaat nadat je bent wakker geworden van de wekker. Dit komt omdat je opeens uit je slaap wordt wakker gemaakt. Rolluiken zijn natuurlijk heel fijn om, zeker in zomermaanden, de kamer helemaal donker te maken. Met de tijdsinstellingen kun je bijvoorbeeld instellen dat de rolluiken of elektrische rolgordijnen op een bepaald tijdstip omhoog gaan. Zo kun je er voor zorgen dat je wakker wordt van de binnenkomende zonnestralen in plaats van het storende geluid van een wekker.

Tijdsinstellingen verlichting

Maar ook verlichting kun je op tijd instellen. Zo heb je bijvoorbeeld in de herfst periodes waarop het op hetzelfde moment al vroeg donker wordt. Dan kun je instellen dat op dat moment de verlichting aangaat in huis. Ook kan er bijvoorbeeld licht op de gang aan gaan in de ochtend als je moet opstaan. Er zijn dus heel veel mogelijkheden wat betreft de instellingen die het voor jou allemaal een stuk gemakkelijker maken in huis. Daarom zijn smartproducten steeds populairder voor in huis en ook voor in de tuin.