Hoe herken je een lekkage?

Het is voor jou vast geen geheim dat een lekkage veel schade aan kan richten. Daarom zit je ongetwijfeld niet te wachten op een dergelijk probleem. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een lekkage kan namelijk altijd en overal opduiken. Je wilt natuurlijk niet dat een lek veel schade aanricht. Daarom is het zaak een lekkage te herkennen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dat vertellen we je in de onderstaande tekst!

Vochtplekken

Eén van de herkenningspunten van een lekkage is een vochtplek. Deze plek is vaak te zien op een muur of plafond. Het betreft doorgaans een donkere plek die ook enigszins geel van kleur kan zijn. Een vochtplek kan ontstaan als gevolg van een lekkende leiding in jouw vloer of muur. Ook een lekkage in de buitenmuur kan echter vochtplekken veroorzaken.

Lage waterdruk

Naast vochtplekken herken je een lekkage ook aan een lage waterdruk. Althans, wanneer het lek in het leidingstelsel zit. Het water verlaat de leiding dan op een ongebruikelijke plek, waardoor er druk verloren gaat. Stroomt het water ineens aanzienlijk minder hard uit jouw kraan dan voorheen? Dan kan er sprake zijn van een lekkage. Ga in dat geval direct op zoek naar het lek, zodat je de schade kunt beperken.

Lekkage oplossen?

Heb je vochtplekken of een lage waterdruk geconstateerd en wordt dit veroorzaakt door een lek? Wacht dan vooral niet met een lekkage oplossen in Breda. Indien je wel wacht, wordt de schade namelijk alleen maar groter. Het is overigens verstandig om een lek te laten verhelpen door een loodgieter. Hij weet namelijk precies hoe hij een lek moet dichten. Ga je zelf aan de slag met een lekkage? Dan is het maar de vraag of je een lekkage op de juiste manier dicht. Vaak wordt het lek tijdelijk verholpen, maar keert deze binnen de kortste keren weer terug. Daarom raden wij je aan altijd een professional in te schakelen bij een lekkage.