Drie goede redenen om te kiezen voor kunststof gevelbekleding

Fraaie uitstraling

Ben je op zoek naar een manier om de gevel van jouw nieuwe project uniek af te ronden? Verdiep je dan eens in kunststof gevelbekleding. Het is een duurzame en betaalbare manier om elke gevel te laten opvallen zonder al te veel moeite. Om deze redenen kiezen steeds meer ontwerpers voor kunststof gevelbekleding.

Houten afwerking woning

Het is kleurvast

De ene kunststof gevelbekleding is de andere niet, dus het is altijd goed om op te letten wie je leverancier is en wat zijn of haar referenties zijn. Maar over het algemeen is een groot voordeel van kunststof gevelbekleding dat het kleurvast is. Je kunt dus onmogelijk met het blote oog zien of een gebouw pas twee of tien jaar staat, omdat de gevel niet van kleur verandert. Het maakt niet uit of je kiest voor trendy kleuren, houttinten of trendy design: kunststof gevelbekleding van kwaliteit verkleurt niet.

Het lijkt heel erg op hout

Een houten gevel heeft iets unieks, maar hout is niet voor iedereen. Er gaat veel onderhoud inzitten en het is minder bestendig tegen heftige weersomstandigheden. Een gevelbekleding van kunststof kan echter veel meer hebben. En kunststof op hout laten lijken is iets waar leveranciers steeds beter in worden. Er zijn kunststof platen die amper meer van hout te onderscheiden zijn. Zo heb jij het beste van beide werelden.

Hout

Kunststof kan veel hebben

Een kunststof gevelbekleding – mits van goede kwaliteit – kan zeker wel tegen een stootje. Niet alleen het weer speelt daarin mee. Kunststof is onderhoudsarm, krasvast en bestendig tegen chemicaliën. Ideaal!