5x wat te eten bij warm weer

De afgelopen jaren hebben we heel wat mooie zomers gehad. Ook dit jaar lijkt de zomer opnieuw prachtig te worden. Met tropische temperaturen is het volop genieten in en buitenshuis. Toch sta je iedere keer wel weer voor hetzelfde dilemma: wat kun je nu eigenlijk het beste eten bij warm weer? 

Wanneer de temperaturen tot boven tropische waarden uitstijgen hebben we massaal zin om met een ijsje op een terras te zitten. Echt zin in het bereiden van eten hoort daar eigenlijk niet bij. Een makkelijke maaltijd via Butlon bestellen heeft dan ook al gauw de voorkeur. Je kunt echter niet tijdens een hittegolf alle dagen voor een vette en makkelijke hap kiezen. Maar wat zijn dan wel goede opties om te eten bij warm weer? Hoe blijf je ook tijdens een hittegolf goed voor jezelf zorgen? Wij zetten 5 tips voor je op een rijtje. 

Drink en eet warm 

Wat eten we vanavond toch? Veel mensen zijn in de veronderstelling dat warm eten en drinken juist geen goede keuze is. Niets is echter minder waar. Door warm te eten en te drinken is het verschil met je lichaamstemperatuur juist minder groot, waardoor dit voor je lichaam juist prettiger te verwerken is. Bovendien zijn warme dranken ook beter om je lichaam goed vocht te laten vasthouden. Zo voorkom je uitdroging. Maak daarom een lekker soepje, een heerlijke bouillon of drink een kop thee. Je kunt in het bouillon ook groenten garen zoals taugé of spinazie. 

Kies voor pikant eten 

Moet je er op dit moment niet aan denken om pikant te eten? Dan is het toch verstandig om dit juist wel te doen. Het is niet voor niets dat ze in warme landen vaak pikant eten. Door pikanter te eten ga je meer zweten en dat is goed om de nodige warmte uit je lichaam kwijt te raken. Bovendien is Thais of Vietnamees eten ook nog eens heel goed voor de lichamelijke gezondheid. In deze cuisines gebruiken ze nauwelijks verzadigde vetten. Er wordt veel smaak toegevoegd door het gebruik van specerijen, oliën en diverse groentes. Een explosie van smaak op een heerlijke zomerse dag. Dat wordt genieten! 

Kook lekker buiten 

Heb je geen zin om uren binnen in de keuken te staan? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Met dit weer wil je natuurlijk zoveel mogelijk buiten doorbrengen. Bovendien is het daar meestal ook nog eens minder warm dan binnenshuis boven een kookpitje. Verplaats het koken daarom naar buiten. Je kunt hier een makkelijke maaltijdsalade bereiden of simpelweg de barbecue aanzetten. Mogelijkheden in overvloed. 

Wil je het nog grootser aanpakken? Bekijk dan eens wat het kost om een buitenkeuken te laten installeren. Zo kun je nog eenvoudiger de lekkerste gerechten in eigen tuin maken. 

Eten bestellen 

Heb je nou helemaal geen zin om uit je opzetzwembad te komen? Of blijf je liever zo stil mogelijk liggen op je loungebank? Geen probleem. Maak simpelweg gebruik van jouw favoriete bezorgplatform en haal de lekkerste gerechten in huis. Online eten bestellen via butlon.com is niet alleen heel gemakkelijk, maar ook nog eens super lekker. Bovendien geeft eten bestellen je helemaal dat ultieme vakantiegevoel. Zelfs wanneer de vakantie er dit jaar toch heel anders uit zal zien dan normaal!