Vraag & Antwoord: Douglas palen

In deze blog veelgestelde vragen en hun antwoorden over douglas palen.

Kan ik douglas palen buiten gebruiken?

Ja. Douglashout is uitermate geschikt om buiten te gebruiken. Onbehandelde douglashout gaat zo’n 10-15 jaar mee, en behandeld douglashout nog langer, dus het is zeker aan te raden om de douglas palen te behandelen. Wanneer je voor de juiste afwerking kiest, heb je aan het tuinhout geen onderhoud. De afwerking zorgt ervoor dat de douglas palen minder vatbaar zijn voor UV-licht, vocht, houtrot, algen en blauwschimmel.

Hoe kan ik douglas palen het beste behandelen?

Douglashout heeft een vrij lange en rechte nerf, waardoor de douglas palen heel sterk zijn, recht en stabiel. Dit maakt douglas palen uiterst geschikt voor het bouwen van diverse constructies. De juiste afwerking zorgt ervoor dat je lekker lang kan genieten van je douglas palen. Gebruik bij voorkeur een hoogwaardige beits of impregneer. Zo bescherm je het hout tegen allerlei invloeden van buitenaf, het hout behoudt hierdoor ook zijn stabiliteit en kleur en jij hebt er weinig onderhoud aan.

Hoe kan ik douglas palen het beste bevestigen?

Het antwoord op deze vraag is heel kort maar duidelijk: met stevig bevestigingsmateriaal, dikke lange schroeven en pluggen die zwaar belast kunnen worden.

Wat kosten douglas palen?

Welk prijskaartje er aan douglas palen hangt, is uiteraard geheel afhankelijk van je bouwproject(en) waarvoor je de douglas palen wilt gaan gebruiken. Gaat het om slechts een kleine klus of worden de douglas palen voor een grootschalig bouwproject gebruikt? Ben je er niet zeker van of heb je vragen over de hoeveelheid douglas palen die je nodig hebt voor je project, schroom dan niet om contact op te nemen met de adviseurs van https://www.houtdirect.nl/. Zij helpen je graag om je bouwproject werkelijkheid te maken.