Drie verschillende laurieren

Laurierhaag

Wanneer je een laurierhaag kiest, kan je de keuze maken uit drie verschillende soorten. Later hier meer over. De planten kweek je makkelijk en zijn onderhoudsarm. Ze zijn daarbij zeer tolerant en hebben een interessante waarde voor dieren. Het is een bekende als een winterharde haagplant waarbij de plant in veel verschillende omstandigheden kan overleven en daarmee radicale terugsnoei en vorming aankan.

Laurierhaag

De soorten

Het grootste voordeel is het weinig onderhoud dat de plant nodig heeft en dat het zijn groene kleur het hele jaar behoudt. Er zijn drie soorten die allemaal een prachtige haag vormen. Ik leg nu uit welke soorten er zijn.

–        De Prunus Laurocerasus Rotundifolia. Deze plant heeft een bosachtige groei gewoonte en heeft het hele jaar door grote groene bladeren. In het voorjaar produceert de plant roomwitte bloemen die bijen aantrekken gevolgd door kleine rode vruchten die in de herfst worden geconsumeerd door vogels. Deze plant verandert ieder seizoen, waardoor het echt decoratie is.

–        De Prunus Laurocerasus Novita: Dit is een nieuwe variant van de Laurier, en staat bekend om winterhard te zijn dan de ‘normale’ Laurier. Deze snelgroeiende, altijd groene haag plant heeft groene bladeren en produceert witte geurende bloemen in de lente, die worden gevolgd door kleine zwarte besjes die je niet kunt eten. De plant heeft ook weinig onderhoud nodig.-        De Prunus Laurocerasus Caucasica: Een snelgroeiende, altijd groene struik is te vergelijken met de Laurierkers. Het heeft een opvallende, rechtopstaande vorm.