Tips voor het renoveren van uw dak

Of u nu een grote verbouwing aangaat of uw dakbedekking en isolatiemateriaal aan vervanging toe is, het renoveren van een dak is niet heel simpel. Dit vergt enige kennis en voorbereiding, waardoor je het renovatieproject tot een succes kan maken. Wij geven je graag een aantal tips voor het opstellen van een renovatieplan én het uitvoeren hiervan!

Renovatieplan

Om te beginnen is het raadzaam om een plan op te stellen, waarin je vaststelt wat de huidige situatie is van het dak en wat de gewenste situatie is. Is de dakconstructie bijvoorbeeld niet goed en wil je deze renoveren? Of heb je lekkage en moet de dakbedekking vervangen worden? Dit zijn allemaal zaken waar je goed over na moet denken. Zodra je dit duidelijk hebt, kun je namelijk beslissen hoe dit gerepareerd moet worden. Mocht het een erg groot project worden waarbij dakbedekking opnieuw gelegd moet worden inclusief isolatiemateriaal, dan is het verstandig om hulp in te schakelen van een professionele dakdekker als Dak-Brouwer. Dan weet je in ieder geval zeker dat je huis goed beschermd is tegen weersinvloeden. De kleinere klusjes kun je ook goed zelf aanpakken.

Materiaal

Bij het klussen aan een dak, horen natuurlijk ook bepaalde materialen. Oude materialen moeten verwijderd worden, waardoor je nieuwe materialen vervolgens weer kunt plaatsen. Denk hierbij aan dakpannen bijvoorbeeld. Dakpannen kun je tevens ook hergebruiken. Er zijn ook daken die deels bestaan uit Asbest. Tegenwoordig is dit verboden en daarom ook noodzakelijk dat je hier zorgvuldig mee omgaat. Het beste is om ook hierbij een deskundige in te schakelen.

Vergunning

Het vervangen van dakbedekking is in principe zo gedaan en is een klusje wat je ook zelf kunt uitvoeren. Voor grotere projecten aan het dak kan het zomaar zijn dat je een vergunning nodig hebt. Zoek dit dus van te voren ook goed uit, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Voor deze bouwvergunning kun je ook eerst een offerte aanvragen om een kostenindicatie te krijgen.