Tip: ontwerp je eigen teak maatwerk meubel

Zoals de lezer wel weet hou ik erg van natuurlijke materialen en probeer ik mijn woning hiermee zoveel mogelijk te omgeven. Vandaag een bijdrage over het ontwerpen van je eigen teak maatwerk meubel. Ik vind het prettig tussen de natuurlijke materialen te zitten omdat mijn huis dan een sfeer van buiten ademt, omdat ik een woning pas prettig vind aanvoelen als er aardse producten in terugkomen. In een huis vol staal, plastic en allerlei andere geraffineerde meubels zou ik mij niet thuis voelen. In mijn eigen woning geef ik een voorkeur aan bijvoorbeeld teak, waarvan ik onlangs ook een kast heb laten ontwerpen, hieronder te zien.

 

8

Een andere foto dan nog, van de variatie die je met de kast kunt ondernemen. Zo kun je het bureau schuiven naar welke kant je ook wilt, aangezien er handige wielen onder zitten. Heb ik dus iets nodig van de ene kant van de kast, dan schuif ik in één beweging mijn bureau naar de kant! Ook handig om te variëren als ik klanten ontvang en het bureau in het midden wil hebben bijvoorbeeld, om er aan beide kanten een stoel tegenaan te kunnen zetten.

`10

Bovendien zie je hier direct hoe de kast vanbinnen bijzonder handig ingedeeld is.

Het teak meubel past hier precies – zowel letterlijk als figuurlijk!

Ook kan het je niet ontgaan zijn dat de kast preciés in de hoek van de kamer past. Dat komt omdat het teak maatwerk is en we ‘m helemaal op maat hebben laten maken en zowel de hoogte als de breedte hebben laten aanpassen aan de achterwand. Zo wordt deze ruimte optimaal benut en heb je er het meeste voordeel van. Ik vind het heerlijk in deze hoek te werken, het voelt echt heel prettig aan. Het teak materiaal oogt zacht maar is toch ook zeer stevig en bovendien ziet het er gewoon echt heel mooi uit. Oftewel: het past hier perfect in de hoek van mijn woonkamer – zowel letterlijk als figuurlijk!

9