Puzzelen is generatie overstijgend

Het is op zich al een oude bezigheid die de tand des tijds heeft doorstaan. Het maken van een legpuzzel is zogezegd een blijvertje. Maar ook een activiteit die generaties met elkaar kan verbinden, want geschikt voor jong en oud. Van drie tot drieënnegentig, zeg maar. Met legpuzzels van puzzels jan zit je met met gemak uren samen aan tafel met kinderen en kleinkinderen. In tijden van corona met zijn lockdown en avondklok heeft het een revival doorgemaakt. Logisch. Fijn en gezellig om overal en altijd te doen. Oma; vertel nog eens van toen…. Met een ongedwongen gesprek onderwijl, als bonus. Beter wordt het niet.

Te mooi om in de kast te zetten

Als je dan met zijn allen, of alleen zoveel tijd en moeite, hoe leuk ook, hebt gedaan om de puzzel te leggen, is het zonde om hem weer op te bergen. Een puzzel afbreken en in de doos vegen voelt altijd een beetje als een pijnlijk afscheid. Van de mooie afbeelding en de fijne uurtjes die je eraan hebt besteed. Geen nood. De puzzels die je koopt in de houten legpuzzel webshop  zijn de moeite waard om te leggen én te bewaren. Als kunstwerk voor aan de muur wel te verstaan. Terug in de doos doen, is zonde. Te mooi om te vergeten in de kast op zolder. Doe er wat meer mee. Laat het pronken aan de muur in je woonkamer. 

Puzzelen is een perfecte winteractiviteit  

Als de dagen korter en kouder worden is het fijn om bij de kachel te kruipen en om tafel te gaan zitten. De lange avond doorkomen met een laagdrempelige activiteit als legpuzzelen is perfect voor een gezellige winteravond. Met een puzzel jan van haasteren 1000 ben je alleen of samen wel even zoet. Puzzelen, drankje en een hapje en thuis in je eigen gezin zijn avonden met quality time.