Waar je op moet letten bij het kopen van een schuifwand

glazen schuifdeur kopen

De schuifwand is een zeer handige, maar ook mooie, toevoeging aan je woning. Het idee om een glazen schuifdeur te kopen is dan ook helemaal niet zo gek aangezien deze toevoeging aan je woning een hoop voordelen met zich mee kan brengen. Een schuifwand wordt vaak bevestigd aan een balkon of overkapping en het voordeel hiervan is dat je eigenlijk een soort nieuwe buitenruimte tevoorschijn tovert. De schuifwand houdt, in gesloten toestand, de regen, hagel, wind en insecten buiten en zorgt ervoor dat het onder de overkapping (of balkon) lekker warm blijft. Daarnaast kan de schuifwand in de zomer lekker open, waardoor je kan genieten van het zonnetje, de temperaturen en de natuur. Genoeg reden dus om een schuifwand aan te schaffen als mooie toevoeging aan je woning. Je moet echter ook rekening houden met een aantal zaken wanneer je het voornemen hebt een schuifwand te kopen, deze zaken zal ik in dit artikel kernachtig bespreken.

glazen schuifdeur kopen

Meten!

Een glazen schuifdeur kopen kan niet zomaar, je zult eerst een heleboel metingen moeten doen, voordat je daadwerkelijk tot de installatie van de schuifdeur over kan gaan. Allereerst is het van groot belang dat de breedtematen goed duidelijk zijn. Bij het meten van de breedte, moet je kijken naar de breedte van de opening die je graag zou willen sluiten door middel van een schuifwand, vaak zijn dit standaard afmetingen die bij de leverancier al bekend zijn. 

Naast de breedte is ook de hoogte natuurlijk belangrijk, niet elk balkon of elke terrasoverkapping is immers even hoog. Hoogtematen verschillen ongeveer tussen de 1900 millimeter en 2600 millimeter. Voor een gedegen meting van alle maten, kun je bovendien ook een professional inschakelen, dit is echter niet vereist indien je zeker bent van je zaak.

Kwaliteit

Een tweede aspect waar je op moet letten bij de aanschaf van een schuifwand, is de kwaliteit. Er kunnen aanzienlijk grote verschillen zitten in prijs en kwaliteit tussen verschillende soorten schuifwanden. Zorg ervoor dat je voor een schuifwand gaat met gedegen kwaliteit! Een schuifwand wil je immers voor altijd bevestigen aan je woning en vervanging of reparatie is natuurlijk niet gewenst op de korte termijn.