Verhuizing: zo vergeet je niks

Ga je naar Den Haag verhuizen? De kans is groot dat je verhuizing veel extra spanning en stress met zich meebrengt. Er komt namelijk ontzettend veel op je af als je een nieuwe woning hebt gekocht. Je moet met veel dingen rekening houden en dingen aanpassen, zoals je verzekering, je internet- en energieaansluiting, en nog veel meer. Je moet ook nog je adreswijziging doorgeven bij de gemeente en al je spullen inpakken en overbrengen naar je nieuwe huis. Om iets minder lasten op je schouders te dragen, kun je ook een verhuisbedrijf inhuren, zoals Verhuisdenhaag. Wil je weten waar je rekening mee moet houden als je gaat verhuizen? Lees dan deze blog, waar we er meer informatie en tips over geven.

Plan je verhuizing goed

Een goede planning is het halve werk. Als je je verhuizing goed wilt plannen, kun je het beste alles ruim van te voren op papier zetten. Je kunt het beste alles wat je moet doen op een overzichtelijke to-do list zetten, zodat je die lijst systematisch kunt afwerken en niks vergeet. Een to-do list werkt als een checklist waarvan je alles wat je al gedaan hebt kunt afstrepen. Een checklist zorgt voor meer overzicht, want je ziet in één oogopslag wat je al gedaan hebt en wat je nog moet doen. Op deze manier bereid je je verhuizing beter voor en heb je minder stress. Om je checklist optimaal te gebruiken, kun je het beste alle taken alvast op volgorde zetten. 

Bereid de verhuizing voor

Als je gaat verhuizen, zorg je voor innerlijke rust door stapsgewijs dingen te doen. Een maand voordat je gaat verhuizen, kun je beginnen met dingen in je huis in dozen te doen. Begin met de dingen die je weinig gebruikt, en pak de meest essentiële spullen op de laatste dag in. Ook kun je beginnen met de vriezer langzaamaan leeg te maken. Begin bijvoorbeeld met het opeten van kliekjes. Denk ook na over je handbagage: maak een checklist met de spullen die je direct bij de hand wilt hebben. Deze spullen kun je het beste apart verpakken van de andere spullen. Houd ook belangrijke documenten apart, geef je nieuwe adres door en regel opvang voor je kinderen en of huisdieren voor de dag van de verhuizing, zodat je dan je handen vrij hebt.