Unieke, functionele en decoratieve deurstoppers op een rij

deurstoppers

Een deurstoppers is een functioneel hulpmiddel om je deur op een kier te laten staan. Niets zo vervelend als een deur die door de wind of tocht ineens dichtklapt. Nog maar te zwijgen over het gevaar voor kleine kinderen. Het is dus fijn om je deur te kunnen tegenhouden.

Er zijn verschillende maten en vormen. Een veelgebruikte manier is een deur wig, ook wel een keg genoemd. Dit is een taps toelopende driehoek die je gedeeltelijk onder de deur door kan schuiven. De deur zit dan klem en kan niet meer verder open of dicht. Een deur keg heb je in verschillende materialen. Vroeger werden ze zelf gemaakt van hout. Je vindt ze nu ook in rubber of rvs. Je hebt er zelfs een met een ingebouwd alarm. Zo wordt je gewaarschuwd als er iemand de deuropening passeert.

deurstoppers

Een andere model is de ronde variant. Deze zijn vaak wat verzwaard zodat ze bestand zijn tegen de zwaarte van de deur. Ook hier vind je verschillende materialen en kleuren. Let er op wat de ondergrond is waar de stop op staat. Het kan niet de bedoeling zijn dat een deurstop krassen maakt op je laminaat of parket.

Een andere manier om je deur te laten stoppen, is met een sterk en dik stuk foam. Je plaatst de foam op de deur. Deze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en worden vaak gebruikt voor veiligheid. Kinderen kunnen dan niet met hun vingertjes tussen de deur komen.

Als je gaat voor een vooral decoratieve stop dan zijn er enorm veel mogelijkheden. Eentje in de vorm van een schattige uil of een teckel is natuurlijk reuze leuk. Ook deurstoppers met een tekst erop zijn volop verkrijgbaar. En wat dacht je van een bolletje touw als stop?

Kortom er zijn vele mogelijkheden op het gebied van deurstoppers. Voor elk interieur en elke functie zijn er volop mogelijkheden.