Kenmerken van Red Cedar, de ultieme benzine voor gevelbekleding

De rode ceder, ook wel Western Red Cedar of Red cedar genoemd, is een boom afkomstig uit Noord-Amerika, hoewel er in Europa enkele plantages bestaan. In vergelijking met andere soorten heeft deze boom een ​​zeer snelle groei, wat een onmiskenbaar voordeel is vanuit economisch en ecologisch oogpunt.
Het roodbruine hout staat vooral bekend om zijn grote lichtheid en goede natuurlijke duurzaamheid.
Net als Douglas en Lariks is het daarom een ​​eerste keus soort voor de realisatie van houten gevelbekleding.

Belangrijkste technische kenmerken van Red Cédar

  • Zeer licht (dichtheid minder dan 0,4), vergemakkelijkt het gebruik op de werf en de installatie in gevelbekleding is eenvoudig.
  • Van nature duurzaam in termen van resistentie tegen schimmels en insecten; Red Cedar heeft geen conserverende behandeling nodig voor deze gebruiksklasse voor gevelbekleding.
  • Maatvast, het is zeer goed bestand tegen schommelingen in de luchtvochtigheid als gevolg van klimatologische gevaren. De vervormingen zijn daardoor erg laag.
  • Gewaardeerd om zijn esthetische kwaliteiten De fijne en homogene korrel en de roodbruine kleur zijn het mooiste effect. De aanwezigheid van lichte kleurvariaties tussen de verschillende planken geeft een bekleding van cedar een onvergelijkbare charme. Zijn perceptie wordt geassimileerd met een luxueus materiaal.

Simpel qua onderhoud

In termen van esthetische veroudering wordt roodcederbekleding gewaardeerd om de harmonieuze grijstint die na verloop van tijd gebruikelij is. Het is echter mogelijk om de oorspronkelijke kleur te behouden door er een geschikte verzadiger op aan te brengen. De frequentie van dit onderhoud varieert van 2 jaar (zeer blootliggende gevelbekleding) tot 4 jaar of zelfs meer voor minder blootliggend hout (met name constructieve keuzes zoals dakoverstek). Zelfs na een aantal jaren zonder onderhoud is het mogelijk om een ​​Red Cedar gevelbekleding in zijn oorspronkelijke glans te herstellen door een houtreiniger te gebruiken als deze sporen van schimmel vertoont of een houtontvetter die de grijze waas zal verwijderen.