Is een palmboom winterhard? Je ontdekt het hier!

Als je je de vraag stelt of een palmboom winterhard is, dan is het antwoord in vele gevallen: ja. Inderdaad, ook al komen palmbomen uit zuiderse landen, er zijn soorten die de winters in onze regio goed overleven. Maar toch mag je dit niet altijd 100% letterlijk nemen. Vooraleer je een palmboom aankoopt, lees dan goed de beschrijving en de instructies die door de verkoper is aangegeven. Zo lees je tot hoeveel graden onder nul een palm winterhard is en of je hem in de winter met een hoes moet afdekken. Als je hem verder met de nodige zorgen omringt, kan hij zonder problemen buiten blijven staan.

Andere winterharde exotische planten

Als een palmboom winterhard kan zijn, dan bestaan er gegarandeerd nog een heel aantal tropische planten die ook winterhard zijn. Als je een exotische tuin wilt aanleggen, zijn dit dé aangewezen planten. Lees echter ook per plant goed of ze de winter aankunnen en of ze moeten beschermd worden. Je zult je verbazen over het aantal winterharde exotische planten en bomen die er bestaan. Een gerenommeerde tuinzaak van exotische planten is immers altijd op zoek naar nieuwe soorten die het in ons land goed doen. Je geniet van je eigen tropische bloemen en je oogst je zelfs eigen tropische fruit.

Je exotische winter- en zomertuin aanleggen

Als je de mogelijkheid hebt om je planten in de winter binnen te plaatsen, dan opent er zich een hele wereld voor jou. Je combineert dan zonder zorgen winterharde en niet-winterharde planten en bomen met elkaar. Je verhuist in de winter je binnenplanten naar buiten, en je vult hiermee je winterharde planten aan. Na de zomer breng je ze terug binnen en creëer je daar je eigen exotische tuin. Hoe meer je met exotische planten bezig bent, hoe interessanter het wordt. Het begon misschien met je af te vragen of je palmboom winterhard is. Na een tijd weet je ook of je andere exotische bloemen, bomen en planten binnen of buiten moeten staan.