Infrarood verwarming voor plafond

infrarood verwarming voor plafond

De infrarood verwarming voor plafond n zijn aan een opmars bezig en dat komt door een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere verwarmingsmethoden. Met deze panelen wordt het warmteverlies geminimaliseerd, je kan ze op zowel muren als op plafonds plaatsen, ze zijn niet duur, ze zijn platter (en ook vaak esthetisch mooier) dan ouderwetse radiatoren en je draagt een steentje bij aan het milieu door geen gas te gebruiken. De warmte wordt ook als zeer aangenaam ervaren omdat er geen warme lucht de ruimte in wordt geblazen.

Dan is er alleen nog de vraag of je ze op de muur installeert of op het plafond. Beide opties hebben hun voordelen en dat zullen we hieronder toelichten.

Omdat je met straling werkt is het belangrijk dat de panelen niet worden geblokkeerd door meubels of andere voorwerpen. Dat maakt de infraroodpanelen op het plafond een perfecte oplossing. Zo hoef je ze geen rekening te houden met objecten in de ruimte. De infrarood verwarmingspanelen kunnen ook in een verlaagd plafond geïntegreerd worden zodat je er zelfs helemaal niets van ziet.

infrarood verwarming voor plafond

Ook bij het verwarmen van grotere ruimtes is de optie om de panelen op het plafond te plaatsen beter dan op de wanden. De infraroodstralen hebben een bereik van ongeveer drie meter en dat kan in grotere ruimtes een probleem zijn als je de panelen op de muren plaatst. Aan het plafond kun je de panelen precies daar plaatsen waar de mensen zullen zijn in de ruimte. Elk paneel kan afzonderlijk aan- of uitgeschakeld worden en zodoende kun je precies de ruimtes/zones verwarmen waar het op dat moment nodig is. Op deze manier kan de ruimte op een zeer efficiënte manier verwarmd worden en kan er ook een hoop geld bespaard worden.

Maar ook de infrarood wandpanelen hebben een aantal voordelen. In een kleinere ruimte (zonder veel obstakels) kan de tegenoverliggende muur de infraroodstralen absorberen. Deze muur wordt dan verwarmd waardoor er minder kou van buiten komt en het ook schimmelvorming tegen kan gaan. Ideaal voor gebouwen met minimale isolatie.

Uiteindelijk hangt het helemaal van het soort ruimte en de verwarmingsbehoefte af waar je de infraroodpanelen het beste kunt monteren.