Huis kopen buiten de stad

Wanneer je een huis wilt kopen, dan heb je de keuze om een huis te kopen buiten de stad of in de stad. Het heeft beiden zo zijn voor- en nadelen. Hieronder bekijken we de voor- en nadelen van een huis kopen buiten de stad.

Enkele voordelen om te kiezen voor een huis kopen buiten de stad

  • Het voordeel van het kiezen voor een huis kopen buiten de stad, is dat je meer kan genieten van de woonlandelijke en groene omgeving. Zo zijn er vaak meer bossen, parken enzovoort waarin je kan gaan spelen, picknicken enzovoort. 
  • Bovendien zijn de huizen vaker wat goedkoper buiten de stad. Je krijgt meer waar voor je geld voor hetzelfde geld in de stad.
  • Het is vaak ook gewoon veel rustiger wonen. Handig als je jonge kinderen hebt bijvoorbeeld.

Enkele nadelen om te kiezen voor een huis kopen buiten de stad

  • Door te kiezen om een huis te kopen buiten de stad, kies je ervoor om verder te wonen van de stad, waardoor je dus verder gaat wonen van scholen, winkels enzovoort. Wil je deze dus bezoeken, dan zal je dus langer onderweg zijn.
  • Door verder te wonen van de stad, zal je ook merken dat het openbaar vervoer minder beschikbaar is voor jou dan wanneer je in de stad zou wonen. Ook dit kan natuurlijk een nadeel vormen wanneer je afhankelijk bent van het openbaar vervoer.
  • Vaak is er veel minder te beleven buiten de stad. Zeker in vergelijking met in de stad. Wil je toch iets beleven, dan zal je je vaak toch moeten verplaatsen naar de stad, dus opnieuw meer afstand afleggen.


Wanneer je voldoende rekening houdt met bovenstaande punten, dan vind je vast wel een geschikt huis al dan niet buiten de stad. Veel succes in je zoektocht.