Elke adem een teug verse lucht

Natuurlijk weet jij al lang hoe belangrijk het is dat je frisse, verse en gezonde lucht inademt. Zeker nu we allemaal geconfronteerd worden met COVID-19 is het nog duidelijker geworden hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat de lucht in werk- en woonruimtes goed wordt geventileerd. Dat kan heel eenvoudig door elke dag een paar uur de ramen in je woning open te zetten. Maar als je veel thuis bent of zelfs thuis aan het werk bent is het niet altijd prettig om in een ruimte te zitten waar de ramen open staan. Zeker nu de zon nog niet echt doorbreekt en de zomer toch nog verder weg lijkt dan we eigenlijk hopen. Tijd om te gaan voor een goed alternatief. 

Ventilatie in huis

Het is geen geheim dat grote bedrijven gebruik maken van flinke ventilatiesystemen. Dat is eerder de regel dan een uitzondering. Zij zijn immers verantwoordelijk voor de luchtkwaliteit voor al hun medewerkers en willen graag investeren om daarmee onnodig verzuim te voorkomen. En je medewerkers vragen om in een koude ruimte te werken waar de ramen de hele dag open staan is ook niet bevorderlijk voor de resultaten. Maar ventilatiesystemen zijn al lang niet meer alleen voor de grote bedrijven geschikt. Ook in jouw eigen woning is een goed ventilatiesysteem onmisbaar. Je wilt natuurlijk wel zeker zijn dat de lucht die je inademt verse en schone lucht is. Dat betekent niet alleen de toestroom van verse lucht, maar ook het wegvoeren van vervuilde lucht uit bijvoorbeeld de badkamer of de keuken. 

Systeem met warmteterugwinning

Klinkt het te mooi om waar te zijn: vervuilde lucht die eenvoudig wordt afgevoerd en verse lucht die je huis in komt? Het is toch echt mogelijk wanneer je kiest voor een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. In dit systeem worden de luchtstromen mechanisch geregeld. Daarmee krijg jij de garantie dat er continue luchtverversing plaatsvindt. Dat is wel zo prettig voor jou, voor je medebewoners en voor alle gasten die je ontvangt in jouw woning. Met een speciale filter oplossing kun je het ventilatiesysteem zelfs uitbreiden, zodat het de fijnstof uit de lucht filtert. Daarnaast is het systeem ook nog eens enorm energiezuinig. Nieuwsgierig of dit ook voor jouw woning mogelijk is? Dan ben je vast blij om te horen dat de systemen beschikbaar zijn voor zowel nieuwbouw woningen als voor woningen die al een aantal jaren oud zijn.