Een onmisbaar element bij je tentoonstelling

Bij een expositie van schilderijen of andere kunststukken moet veel geregeld worden. Om te beginnen heb je een originele locatie nodig. Als dat geregeld is moet er gekeken worden naar de opstelling van de werken, catering, het ontvangen van gasten, doorloop, et cetera. Een van de meest belangrijke dingen bij een expositie is de presentatie van de werken. Deze presentatie bevat op zijn beurt ook weer verschillende elementen, maar een van de meest belangrijke dingen is de verlichting van de kunstwerken. Bij de verlichting is er veel keuze, maar er kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een led inbouwspot.

De voordelen van spots bij een expositie

Een led inbouwspot van INTOLED kan heel functioneel, handig en doeltreffend zijn als het gaat om de verlichting van kunstwerken bij een expositie. Want er is niks belangrijkers bij kunstwerken dan het nadrukken van een uniek karakter en tevens het laten uitstralen van een bepaalde status. Een van de voordelen van een inbouwspot is dan ook het laten uitspringen van bepaalde karakteristieke elementen van het kunstwerk door de gerichtheid die gepaard gaat met de lichtbron. Het geeft het schilderij of beeldhouwwerk net een extra beetje accent, wat heel belangrijk is bij een expositie. 

Vergelijking met andere lichtbronnen

Om een vergelijking te maken met andere lichtbronnen: daarbij heb je, als het gaat om een expositie of tentoonstelling, veelal het probleem dat het licht als te klinisch wordt ervaren. Bezoekers krijgen, met andere woorden, minder het gevoel dat ze naar iets bijzonders staan te kijken, een gevoel dat je bij uitstek niet wil oproepen, integendeel zelfs. Bezoekers moeten het gevoel krijgen dat de expertise en de creativiteit van de kunstenaar benadrukt wordt, dat er iets excentrieks schuilt in het werk. Inbouwspots zijn dan een veel betere optie dan doorsnee kamerverlichting. Deze lichtbron zorgt ervoor dat ieder werk tot zijn recht komt, en dat de expositie of tentoonstelling een hogere kwaliteit krijgt.