Een moderne tintje aan een klassieke stijl

In de loop der jaren zijn er veel verschillende huis modellen en stijlen beschikbaar gekomen voor de bouw. Deze stijlen variëren van meer ouderwets of klassiek tot de meer moderne huizen met grote ramen of zeer grote open ruimtes. Een groeiende trend is het toevoegen van een moderne tint aan een aantal bekende klassieke stijlen, zoals een schuurwoning. De populariteit van deze trend en de verandering die de moderne elementen in deze huisstijlen brengen, zijn voldoende om veranderingen aan te brengen in de meest voorkomende locatie van deze stijl, aangezien sommige beide in de landelijke gebieden en op het platteland worden gebouwd.

Kenmerken van deze stijl

De schuur stijl voor huizen bevat meestal zeer subtiele en eenvoudige elementen. Ze hebben meestal een eenduidige vorm zoals een langwerpig staafmodel genoemd. Er zijn ook steeds meer modellen in populariteit toegenomen. Ze hebben ook de neiging om een ​​heel aparte uitstraling te hebben als het gaat om materialen. Deze stijl maakt meestal gebruik van natuurlijke materialen. Het gebruik van deze materialen zorgt ervoor dat de meeste huizen in deze stijl gereserveerde kleurschema’s gebruiken om de natuurlijke materialen echt te matchen en te contrasteren. Moderner maakt gebruik van meer glas tijdens de bouw, vooral bij het bouwen van gevelopeningen.

Van het verleden naar het heden

De stijl van schuurhuizen wordt als een klassieke beschouwd vanwege zijn niche, waar het ook zijn naam aan dankt. De oorsprong van deze stijl lag vooral bij boerderijen die na de afbouw of volledige opheffing van landbouw heffingen een pand wilden herontwikkelen. Deze gebouwen waren nog steeds kenmerkend voor de enorme landbouwgrond eromheen en daarom kozen de meeste boeren er tijdens de ontwikkeling voor om de oorspronkelijke vorm niet te veel te veranderen en herkenbaar te houden. Daarom heeft de meeste van deze woningen een langwerpig staafmodel. Met de huidige moderne toepassingen kunnen de schuurwoningen meer opvallen dan hun voorgangers als eigen.Naast een schuurwoning kan je natuurlijk ook kiezen voor een jaren 30 woning!