Een metamorfose in huis: zo doe je dat

Ben je toe aan een nieuw interieur? Je hoeft daarvoor gelukkig niet al je meubels voor om te wisselen. Je kunt je woning namelijk ook een metamorfose geven door middel van slechts kleine aanpassingen. Je hebt dan ook geen ontzettend groot budget nodig; met onderstaande tips transformeer je je huis zonder daarbij al te veel geld kwijt te zijn.

Kussens en andere accessoires

Accessoires kunnen een hoop doen voor je woning. Plaats een paar mooie kussens op de bank en je zult zien dat de woonkamer er direct al anders uit gaat zien. Heb je al kussens? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen de hoes ervan te veranderen. 

Verander de verlichting

Ook verlichting kan voor een geheel andere sfeer zorgen. Heb je vooral felle lampen in huis? Ga dan ook voor wat lampen die wat zachter licht uitstralen. Licht kan ervoor zorgen dat de ruimte een andere sfeer krijgt. 

Ga voor een andere stijl

Heb je een huis met een bepaalde woonstijl, dan kun je er ook voor kiezen om deze subtiel aan te passen. Heeft je woning bijvoorbeeld een moderne uitstraling, doe dan eens gek en koop wat landelijke meubelen van Verschoor wonen. Je hoeft hierbij heus niet alles te vervangen, kleine aanpassingen doen vaak al een hoop. 

Schilder de boel

Soms is je huis gewoon toe aan een nieuwe kleur op de wanden. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om niet alle muren, maar slechts één muur van een nieuwe kleur te voorzien. Daardoor zal de woning direct al heel anders aanvoelen en lijkt het alsof je een nieuw interieur hebt. Wellicht is het leuk om hierbij voor een totaal andere kleur te gaan. Was de muur voorheen wit, ga dan bijvoorbeeld eens voor zalm roze of donkergroen. Je kunt er alle kanten mee op.