De slotenmaker Den Haag vertelt over het belang van een goede beveiliging als je in een natuurlijke omgeving woont

gereedschap-gecomprimeerdbijgesneden

Criminaliteit en inbraken komen gemiddeld vaker voor in de grote steden. Dit is op zich logisch want het is daar ook een stuk dichtbevolkter dan in de natuurlijke gebieden van ons land. In de stad zijn meer mensen die een inbraak kunnen plegen. Wanneer je dan ook nog weet dat de meeste inbraken worden gepleegd door gelegenheidscriminelen dan zijn de statistieken makkelijk te verklaren. Gelegenheidscriminelen zijn mensen die over straat lopen, een raam of deur open zien staan, even naar binnen kijken en vervolgens snel langs rennen om iets van waarde weg te grijpen. Dit gebeurt natuurlijk veel vaker in de stad waar de inbreker snel de hoek omrent en met de buit verdwenen is.

Inbraken en huisinvasies op afgelegen plekken in Nederland

Overigens willen deze statistieken niet zeggen dat inbraken niet voorkomen bij woningen in de meer natuurlijke omgevingen van Nederland. Integendeel. Woninginbraken komen hier ook voor en vaak zijn dit wel geplande misdaden. Op het platteland komen tevens veel vaker huisinvasies voor waarbij criminelen met geweld een woning betreden terwijl de bewoners gewoon thuis zijn. Hier moet je jezelf als huiseigenaar goed tegen beschermen. Een goede beveiliging is noodzakelijk omdat er minder snel hulp zal komen wanneer je een vrijstaand huis op een afgelegen plek hebt. In deze blogpost geeft de slotenmaker Den Haag daarom advies hoe je dit het beste kunt realiseren.

Laat je woning niet makkelijk observeren

Zoals eerder gezegd worden woninginbraken op afgelegen plekken in meer gevallen van tevoren gepland. Voordat criminelen tot een inbraak overgaan hebben zij meestal al een observatie uitgevoerd. Ze bekijken wanneer de bewoners niet thuis zijn en wat er allemaal in de woning van waarde valt te stelen. Dit kan je volgens de slotenmaker Den Haag tegengaan door bijvoorbeeld de gordijnen gesloten te houden.

Zorgen dat iemand de woning niet onopgemerkt kan benaderen

Het voordeel voor een inbreker van woningen in een natuurlijke omgeving is dat zij deze een stuk makkelijker ongemerkt kunnen benaderen. Ze hoeven hier veel minder rekening te houden met buurtbewoners die plotseling langskomen lopen. Ook zijn veel woningen vrijstaand en kunnen daardoor van meerdere kanten benaderd worden. Om het ongemerkt benaderen toch zo moeilijk mogelijk te maken kan je de woning voorzien van buitenverlichting met bewegingssensor. Deze springt aan wanneer er beweging rondom de woning is. Een ander goed idee is om kiezels in de tuin te leggen. Deze maken een hard knarsend geluid wanneer iemand hier overheen loopt.