De Engelse sfeer in huis halen

klassieke meubels 3

Wanneer u denkt aan Engeland en de bijbehorende sfeer, dan heeft u waarschijnlijk een bepaald beeld in uw hoofd. U kunt bijvoorbeeld denken aan de typische telefooncellen, het licht glooiende landschap, de eeuwenoude kerken of de regenachtige dagen. Ook het Engelse interieur heeft een typische uitstraling. Als u deze sfeer in huis wilt halen, dan kunt u eens overwegen om op zoek te gaan naar Engelse stijlmeubelen. Deze meubelen stralen van zichzelf al de typische cultuur en sfeer van Engeland uit. In combinatie met bijpassende accessoires en kleuren, waant u zich bijna echt in Engeland. Voor sommige mensen is dat precies de uitstraling die ze zoeken.

Voorbeelden voor een Engels interieur

Er zijn verschillende voorbeelden van meubelen die een typisch Engels interieur uitstralen. Zo straalt een wingchair in bijna elk huishouden die typische Engelse sfeer uit. Deze fauteuils stralen daarnaast ook luxe en warmte uit. De stoelen zijn enorm comfortabel en hebben een fijne zitting die lang in dezelfde staat blijft. Ze kunnen ook op maat gemaakt worden, zodat ze goed in uw ruimte passen. Niet iedereen heeft immers evenveel ruimte om een fauteuil neer te zetten. In sommige grote ruimtes is het wellicht mooi als er twee fauteuils bij elkaar staan. Bijvoorbeeld in een grote salon om de ruimte op te vullen.

Beeldmateriaal om Engeland uit te stralen

Naast bovengenoemde optie om met meubelen een Engelse sfeer in huis te creëren, kan men er ook voor kiezen om met foto’s of posters het gevoel van Engeland na te bootsen. Bijvoorbeeld een grote poster van de Tower Bridge boven een schouw, kan het gevoel uitdragen van dat u zich in Engeland bevindt. Ook foto’s van de typische rode telefoonhokjes met een bijbehorende rode kleur terugkomend ergens anders in het interieur, kunnen bijdragen aan een Engelse sfeer. Er zijn nog talloze andere opties te bedenken. Tot slot mag natuurlijk Engelse thee en foto’s hiervan niet ontbreken als u Engeland in huis wilt halen.