Sedum de plant met vele doeleinden

Sedum is een vetplantje, specifiek een vetkruid. Er zijn verschillende soorten. De meeste onder ons kennen Sedum als bodembedekker. Ook is er een kleine plantensoort Sedum, deze komen niet hoog boven de grond uit, maar kunnen wel bloemen krijgen. Dit plantje is ideaal om te gebruiken. Het is een sterk plantje dat de meeste weersomstandigheden goed kan hebben. Het plantje overleeft ook mensen met niet zo’n groene vingers. Door deze eigenschappen is het plantje breed inzetbaar voor vele doeleinden. Sedum is ook zeer onderhoudsvriendelijk, men komt het plantje dan ook vaak tegen in bloembakken, borders en zelfs op het dak! Dit worden sedumdaken genoemd.

Je dak bedekken met Sedum

Zoals gezegd kan Sedum zelfs gebruikt worden op je huis. Op je huis vraagt u zich af, jazeker er worden tegenwoordig al hele daken gemaakt van Sedum. Sedumdaken kennen vele voordelen. Het heeft sterke isolerende eigenschappen, is zeer onderhoudsvriendelijk en oogt ook nog eens ontzettend mooi. Doordat de plant goed tegen de zon kan is het maken van een dak van Sedum geen enkel probleem. Ook heeft de plant in principe bijna geen water nodig, er is dus geen risico dat het dak de zomer niet overleefd. Ook de lage onderhoudsbehoefte van de plant maakt het gebruik op een dak ideaal, het is erg duurzaam.

Sedum op een andere manier gebruiken

Ook in de tuin kan men Sedum op verschillende manieren gebruiken. Doordat het plantje een goede weerstand heeft tegen alle soorten weersomstandigheden is het de ideale bodembedekker. Het plantje doet het het hele jaar goed, dit zorgt ervoor dat zelfs in de winter u tegen een groene border of tuin aankijkt. Ook is het een perfecte opvullers naast andere planten. Doordat Sedum niet erg groot is kan deze gemakkelijk geplaatst worden tussen andere planten om zo gaten in uw kleurrijke border op te vullen. Sedum is dan ook te verkrijgen in meerdere kleuren, zo vindt u altijd een kleur die bij uw border past.