Hoe voorkom je ongedierte in huis?

Ongedierte is wel het laatste waar je in huis op zit te wachten. Toch komen de beestjes in iedere woning in Nederland voor. In veel gevallen houden zij zich echter goed schuil. Lang niet iedereen ondervindt er dus hinder van. Dit betekent echter niet dat de beestjes zich altijd gedeisd houden. Ongedierte kan zich plots namelijk meer en vaker laten zien. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Is dit bij jou wel het geval? Dan is de kans groot dat je de oorzaak hiervan bij jezelf moet zoeken. Waarschijnlijk heb je zelf namelijk een aangenaam klimaat gecreëerd voor de beestjes. Je kunt zelf dus ook actie ondernemen. Heb je geen idee hoe? Wij vertellen je hieronder hoe je ongedierte in huis voorkomt. 

Maak goed en regelmatig schoon

De meeste Nederlanders maken hun woning regelmatig schoon. Hierdoor ontstaat doorgaans een hygiënische omgeving. En laat dit nou net iets zijn waar ongedierte niet van houdt. De beestjes vinden het namelijk prettig wanneer het ergens juist smerig is. Om ongedierte uit jouw woning te weren, is het dus zaak om regelmatig schoon te maken. Ga niet even snel met een doekje ergens overheen, maar maak ook goed schoon. Zorg vooral dat er geen etensresten blijven slingeren. Gebeurt dit wel? Dan hoeft ongedierte geen moeite te doen om zich te voeden. De beestjes vestigen zich dan juist met alle plezier in jouw omgeving.

Zorg dat ongedierte niet binnen kan komen

Ieder huis in Nederland bevat de nodige gaten en kieren. Lang niet iedereen is zich hier echter bewust van. Zo komen dergelijke openingen vaak voor in ruimtes waar je niet of nauwelijks komt. Denk bijvoorbeeld aan de zolder of de kruipruimte. Dit zijn juist plekken waar ongedierte zich vaak verschuilt. Wil je voorkomen dat ongedierte jouw woning binnen komt? Ga dan vooral op zoek naar gaten en kieren en maak ze dicht. Dit kun je met een oude doek doen, maar bijvoorbeeld ook met purschuim. Richt je niet alleen tot de grote openingen, maar dicht ook kleine gaten en kieren. Ongedierte heeft namelijk maar een gat van een paar millimeter nodig om binnen te komen.