Hoe kies je de juiste binnendeuren?

Outlet

Je wilt nieuwe binnendeuren in je woning, maar je vindt het lastig om een goede keuze te maken. Er zijn ook zoveel verschillende soorten binnendeuren verkrijgbaar. Daarom leggen we je hier uit welke stappen je het beste kunt volgen bij het kiezen van binnendeuren.

Stap 1: Kies voor massief of samengesteld

Er zijn twee verschillende soorten deurbladen waar je uit kunt kiezen. Het eerste soort is massief en dus helemaal van hetzelfde materiaal gemaakt. Deze binnendeur heeft stijlen en regels en wordt vaak gezien als de klassieke binnendeur. Deuren met een massief deurblad kunnen bijvoorbeeld zijn uitgevoerd in massief eiken.

Een samengestelde deur is gemaakt van meerdere materialen. Het deurblad is bij dit soort binnendeuren opgebouwd uit een houten/MDF-kader. Daarop is een plaat gelijmd en de deuren hebben een bepaald soort vulling die vaak een functie heeft (bijvoorbeeld thermisch of akoestisch). Dit soort deuren worden vaak nog afgewerkt met bijvoorbeeld lk of plamuur.

Stap 2: Bepaal wat voor soort deur je wilt

Nu je weet of je een massieve of samengestelde deur wilt, kun je gaan bepalen wat voor soort binnendeur je wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verfdeuren. Dit soort binnendeuren zijn verkrijgbaar in hardboard of in tubespaan. De tubespaandeuren zijn steviger dan hardboard, maar ook wat duurder. In vergelijking met andere soorten deuren zijn verfdeuren goedkoop.

Verder kun je kiezen voor gelakte binnendeuren. In de fabriek zijn deze deuren al volledig gelakt met een hoogwaardige lak, waardoor ze direct klaar zijn om te plaatsen. Een ander soort binnendeur is de fineerdeur. Deze zijn meestal van tubespaan gemaakt en hierop is een dunne fineerlaag aangebracht. Fineerdeuren hoef je niet meer te verven.